Een brandende kaars op tafel zorgt niet alleen voor meer sfeer aan tafel, maar ook voor extra omzet. Zo is gebleken uit een onderzoek door Multiscope uitgevoerd onder meer dan duizend horecabezoekers in opdracht van Bolsius. Staat er kaarslicht op tafel? Dan blijft de gast langer zitten en is geneigd om meer uit te geven bij de betreffende horecazaak.
De sfeer is voor de bezoekers één van de belangrijkste argumenten om voor een bepaalde horecazaak te kiezen. Hierbij draagt kaarslicht het meest bij aan het creëren van de juiste sfeer. Samen met de samenstelling van het menu, de geboden service, de prijsstelling en de locatie staat de sfeer in de top 5 van belangrijkste argumenten.
Verder blijkt dat echt kaarslicht hoger scoort dan de servetten, bloemen of het servies. Ruim 86% van de gasten zeggen dat kaarsen met een echte vlam bijdragen aan de sfeer. En hiervan zegt 73% dat wanneer er een echte kaars op tafel staat, het hen uitnodigt om langer te blijven én meer te bestellen! Van de ondervraagden stelt 71,2% onomwonden vast dat 'echt kaarslicht voor een positievere sfeer en meer verbondenheid zorgt'. Dit zorgt voor een positievere beleving van het horecabezoek.
Met kaarslicht kunnen horecazaken met een bescheiden budget extra indruk maken op hun gasten en zorgen voor een onvergetelijke avond. Creëer eenvoudig een sfeer die past bij de gelegenheid en huisstijl. Bijvoorbeeld door de kleur van de kaarsen te laten matchen met andere elementen in je zaak. Of kies voor één mooie witte tafelkaars voor een meer tijdloze, strakke uitstraling. Volop mogelijkheden en mooie kansen op extra omzet. Doe er uw voordeel mee!
Bekijk ook hieronder de testimonial van restaurant In de Waag uit Amsterdam:
This Modal is powered by moori Foundation